Foto's van de Asserstraat. In het begin van de 20e eeuw was de benaming Hekeinde. foto's collectie HVGB/OHK Bakker/Sanders

De eerste woning rechts is later afgebroken voor de aanleg van de Molenstraat. foto 1910

Asserstraat h2

 

Hekeinde/ Asserstraat. Het eerste stuk van de Asserstraat vanaf de Hekstraat gezien. De eerste winkel rechts is manufacturier Gils. 1915
Hier was toen elektrisch licht van de Beiler Electricteitscentrale.

Asserstraat h1

 

Rijwielhandel Bertus Gils met benzinepomp.1917

Asserstraat h3 

 

Een boog in de Asserstraat ter hoogte van de Gereformeerde Lagere school (Nu afslag Kruisakkers). Het was een groot feest in 1926.
Het LinthorstHomankanaal was klaar en de verwachtingen voor de lokale economie waren groot.

Asserstraat h4

 

Onderstaande foto is van ongeveer hetzelfde standpunt als de eerste 2 foto's genomen omstreeks 1960.
In hetzelfde pand is dan huisschilder Vredeveld gevestigd.

Asserstraat h5

 

Het pand op de hoek van de Asserstraat met de Dikningestraat in de jaren 60. Dit pand werd al gebouwd in 1894 door dhr. Bosch uit Appelscha.
Hij vestigde hier een stoomzuivelfabriek, de schoorsteen zat achteraan het pand. Bijzonder aan deze fabriek was dat er gepasteuriseerde boter
werd gemaakt. Dit was in die tijd de tweede fabriek in Nederland waar deze methode werd toegepast om boter beter houdbaar te maken.
De boter kon dan ook naar het buitenland worden geëxporteerd. Vanaf 1910 was hier de graanhandelaar v/d Molen gevestigd.

Asserstraat h6

 

De laatste boerderij aan de Asserstraat bij de overgang Asserweg.

Asserstraat h7

 

De Asserstraat was vanaf de Dikningestraat tot aan de Asserweg beplant met grote eikenbomen. In 1960 werden deze gekapt.

Asserstraat h8

 

Straatbeeld Asserstraat in 2019, rechts de afslag Molenstraat.

Asserstraat h9

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.