Maak een kunstwerk voor de eeuwigheid

De Historische Vereniging van de voormalige Gemeente Beilen (HVGB) bestaat binnenkort 30 jaar. Met ongeveer 1.000 leden is het de grootste vereniging van de huidige Gemeente Midden-Drenthe. Al vanaf 1989 wordt door de HVGB. elke drie maanden een full-color tijdschrift uitgegeven met verhalen en wetenswaardigheden uit het verleden van de gemeente en foto’s van hoe het vroeger was.
Om dit jubileum te vieren wordt er vanaf heden een wedstrijd uitgeschreven voor alle inwoners van Midden-Drenthe met een prijzenpot van maar liefst € 1.000,=.

De HVGB roept iedereen op om met een kunstzinnige uiting mee te doen aan deze wedstrijd:

Maak een treffend kunstwerk van iets uit onze mooie
voormalige gemeente dat minstens 30 jaar oud is
.

Zo’n kunstwerk kan een tekening, foto, plakwerk, schilderij, kledingontwerp, beeld, film, vlog, gedicht, verhaal of lied zijn en men kan het maken van elk denkbaar materiaal en in elke vorm. Dat kan een gebouw voorstellen maar ook een persoon of panorama uit de natuur. Ook oude gebruiksvoorwerpen kunnen hiervoor dienen. Men kan zich uiteraard laten inspireren door het ‘Jumboboek’, dat afgelopen zomer is uitgegeven in
samenwerking met de HVGB. Laat uw creativiteit de vrije loop en maak iets moois dat u aan een breed publiek wilt laten zien.

Deze wedstrijd is voor iedereen toegankelijk. De ingezonden objecten worden ingedeeld in categorieën voor kinderen (basisschoolleeftijd), volwassenen, foto/beeld, penseel/pen, object en schrift.
De ingeleverde kunstwerken worden binnen elke categorie door een deskundige jury beoordeeld. Naast het winnen van een geldprijs worden de kunstwerken begin 2020 voor het grote publiek tentoongesteld. Hierdoor kan natuurlijk eeuwige roem worden vergaard, maar ook zal er gekeken worden of de winnende kunstwerken voor de ‘eeuwigheid kunnen worden bewaard’. Bovendien is er voor elke deelnemer een verrassing als beloning.

Men kan zich voor deze uitdaging aanmelden bij de HVGB, Kruisstraat 4, 9411 PE Beilen.
Openingstijden: elke maandagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur
                             woensdagmiddag 9/10, 23/10, 6/11 en 20/11 tussen 13.30 en 17.00 uur.        
Of telefonisch bij bestuursleden H. de Weerd 06 13 754 345 of K. Willems 06 51 207 403
De inzendingen kunnen tot 1 januari as. worden ingeleverd.

Op deze wijze denkt de HVGB een bijdrage te kunnen leveren aan de activiteiten die er in de gehele gemeente worden georganiseerd in het kader van Midden-Drenthe Culturele Gemeente 2019/2020.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.