In de oorlogsjaren eind 1944, begin 1945 rukten de geallieerden vanuit Frankrijk-Belgiё op naar het noorden, aanvankelijk bleef men aan de Belgische kant van de Maas steken.
Aan de Nederlandse kant werden huizen en boerderijen in bezit genomen door de Duitse bezetters. De verdreven bevolking werd bevolen om te vertrekken naar het noorden van het land.
Op de website ´Geschiedenis van Siebengewald´ is te lezen dat deze evacuatie in drie fases plaats vond. In januari 1945 waar hier sprake van is, was de laatste.
Op het kaartje is de route te zien die deze mensen vaak lopend hebben afgelegd.
In Beilen werd men opgevangen in de kerk van de Protestantenbond. Van hieruit werd men bij gezinnen ondergebracht.

Een oproep van Jo van Soest:

Mijn opa en oma aan vaderszijde (t.w. Gerardus van Soest en Maria Daniels) met ongetrouwde kinderen zouden in Beilen opgevangen zijn.
Deze mensen kwamen uit Well in Noord-Limburg.

Kent u deze mensen of weet u hier nog iets over te vertellen, graag een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of tel 0593-331285

kaartjeC

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.