Vooraankondiging

Drenthe kiest de 50 meest aansprekende foto’s van de Tweede Wereldoorlog.

In het kader van 75 jaar Vrijheid wordt een landelijk fotoproject uitgevoerd in alle provincies. Uiteindelijk zullen er 100 foto’s uitgekozen worden die komen te hangen in de hal van de Tweede Kamer. Drenthe doet daar aan mee door 50 foto’s in te zenden voor de uiteindelijke keuze.

cid image001 png01D58FEA

programma

Dinsdag 26 november a.s. vindt in het Onderduikersmuseum ‘De Duikelaar” in Nieuwlande, Julianalaan 3, een bijeenkomst plaats over foto’s over de Tweede Wereldoorlog uit Drenthe. De aanvang is 19 uur.

Een werkgroep van Drents Archief, Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de provinciaal historicus roept het publiek op om hun eigen foto’s te tonen uit de periode 1940-1945. Dat kunnen familiefoto’s zijn, foto’s van het werk, van school, van feesten, van sport enz., als ze maar uit de oorlog stammen. Ook foto’s die direct met de oorlog te maken hebben zijn natuurlijk van harte welkom: van onderduikers, van vorderingen, verzetsactiviteiten, koeriersters, soldaten enz. De werkgroep vraagt de foto’s te leen om ze te scannen en te gebruiken.

De 50 beste foto’s zullen worden uitgekozen voor een landelijk project waaraan alle provincies meedoen. Uiteindelijk komen 100 oorlogsfoto’s in de Tweede Kamer te hangen.   

Het programma van de avond omvat een toelichting op het project, korte lezingen over de oorlog in Drenthe en over activiteiten rondom de viering van 75 jaar bevrijding. Ook worden enkele filmpjes over de oorlog getoond van o.a. RtvDrenthe.

Toegang is gratis

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.